Trafikchef

Arbetsplatsbeskrivning

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen. I Härryda kommun är det ungefär 37 750 invånare och befolkningen ökar stadigt. Mölnlycke är vår största ort och här finns även tätorterna Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Vårt attraktiva läge tio minuter från Göteborg med närhet till järnväg, hamn, Landvetter flygplats och med riksväg 40 som löper genom kommunen gör att många vill bo eller driva företag här.
För mer information: http://www.harryda.se
Samhällsbyggnadssektorn är en del av kommunens samlade förvaltning och är organiserad direkt under kommunstyrelsen. Trafikverksamheten är en av sex verksamheter inom samhällsbyggnadssektorn. Härryda är en tillväxtkommun där ny infrastruktur ska planeras och man strävar mot att skapa en god trafik inom kommunen. Trafikverksamheten sköter kommunens offentliga rum och underhåller, renhåller, reinvesterar och nyanlägger kommunala gator, gång- och cykelvägar, pendlarparkeringar, parkeringshus och övriga parkeringsytor. Man ansvarar också för belysning, offentlig konst, fontäner, broar, snöröjning och städning. Just nu håller man exempelvis på att ta fram ett parkeringsledningssystem för Mölnlycke centrum och ska renovera bron över motorvägen vid Mölnlyckemotet. Man fattar också myndighetsbeslut för trafiksäkerhetsåtgärder, parkeringsövervakning, trafikbuller och upplåtelse av offentlig plats.
Trafikverksamheten i Härryda består idag av fyra team, men är på väg in i en ny organisationsform där myndighets- och drift/underhållsteamen samordnas under en ny gatuenhet medan projektledning och infrastruktur bildar en enhet samt där team tidiga skeden blir ett verksamhetsstöd. Genomförs denna organisationsförändring kommer trafikchefen att ha två enhetschefer under sig, samt ett verksamhetsstöd för tidiga skeden. Trafikverksamheten har drygt tjugo medarbetare som representerar många olika yrkeskategorier, exempelvis parkmästare, landskapsarkitekter, färdtjänsthandläggare, transportsamordnare, trafikingenjörer, process-/planerings-/projektledare. En projektmodell har införts för att förtydliga hur de sektorsgemensamma projekten drivs. Flera stora projekt leds av medarbetare från trafikverksamheten, med detta projektorienterade arbetssätt, medan man medverkar i flera andra. Projekten sträcker sig från tidiga skeden till genomförande.

Arbetsbeskrivning

Som trafikchef har du det övergripande ansvaret för verksamheten som en viktig kugge i kommunens samhällsbyggande. Som trafikchef är du en del av Samhällsbyggnadssektorns ledningsgrupp och samverkar med övriga verksamheter inom sektorn och den övriga förvaltningen. Som trafikchef har en du en nyckelroll i att skapa förutsättningar för alla anställda trivas och utvecklas i sina roller. I arbetsuppgifterna ingår att skriva beslutsunderlag till politiker och att fungera som sakkunnig inom trafikområdet. Du ska även lämna yttranden, svara på frågor, ge information och hantera kontakter med myndigheter, fastighetsägare, företagare och medborgare. Du ansvarar för trafikverksamhetens arbete, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi. Du kommer att trivas om du vill göra skillnad i människors vardag och tillsammans med trevliga, kompetenta kollegor. Verksamheten präglas av utvecklingsvilja, korta beslutsvägar och handlingskraft. Du får en stimulerande arbetsplats där alla strävar framåt med våra medborgare i fokus.

Kvalifikationer

• Du har teknisk högskoleutbildning eller likvärdig akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskaper genom flerårig arbetslivsverksamhet i en kommun, som entreprenör eller konsult.
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• B-körkort är ett krav
• God datorvana
• Det är meriterande om dina erfarenheter omfattar: chefs- och ledarskap, väg- och gatuutformning, gatuprojektering och projektledning, erfarenhet av politiskt styrd verksamhet, arbete i ledningsgrupp och erfarenhet av upphandling.
Som person är du ansvarstagande, resultatorienterad, beslutsam och drivande. Du har förmåga att leda, planera och styra en verksamhet. Du kommunicerar öppet och tydligt och samarbetar för att få bästa resultat. Du är social och gillar att bidra till ett positivt arbetsklimat. Du förväntas vara en ansvarsfull ledare med vana att arbeta självständigt och att ta initiativ. Som ledare skapar du förutsättningar för att medarbetarna kan använda sin kompetens och sitt engagemang för att göra det som är betydelsefullt för våra medborgare. Arbetet innebär mycket kontakter med medborgare, men också med entreprenörer, myndigheter, politiker, konsulter och andra verksamheter inom kommunen. Det är därför viktigt att du har mycket god förmåga att kommunicera och att anpassa ditt budskap i förhållande till olika situationer.

Fakta om tjänsten

Upplysningar

 • Ragnar Lundborg
  Rekryteringskonsult
  E-post: Ragnar Lundborg
 • Håkan Jacobsson
  Sektorchef Samhällsbyggnad
  Telefon: 031-724 62 85
  E-post: Håkan Jacobsson
 • Anders Pettersson
  Personalchef
  Telefon: 031-724 63 39
  E-post: Anders Pettersson
 • Facklig företrädare
  Nås via kommunens växel
  Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Ansökan

Referensnummer: A864810

Sektorchef för Samhällsbyggnad till Härryda kommun

Om arbetsplatsen

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

I Härryda kommun är det ungefär 37 750 invånare och befolkningen ökar stadigt. Mölnlycke är vår största ort och här finns även tätorterna Landvetter, Härryda, Hindås, Rävlanda och Hällingsjö. Vårt attraktiva läge tio minuter från Göteborg med närhet till järnväg, hamn, Landvetter flygplats och med riksväg 40 som löper genom kommunen gör att många vill bo eller driva företag här.

För mer information: http://www.harryda.se

Samhällsbyggnadssektorn har stora utmaningar och flera spännande projekt framför sig. Härryda är en växande kommun och vi ska bland annat bygga ett helt nytt vattenverk i Hindås, nya bostäder på flera ställen och en idrottshall i Mölnlycke. Kommunen har också målsättningen om att bli Sveriges bästa näringslivskommun.

Som sektorchef för samhällsbyggnad är du övergripande ansvarig för uppdraget att utifrån ett helhetsperspektiv ge fysiska förutsättningar för ett trivsamt, säkert och långsiktigt hållbart samhälle för boende och verksamma i Härryda kommun. Verksamheterna inom sektorn är organiserade under kommunstyrelsen. Myndighetsbeslut inom bygglov och miljö- och hälsoskydd fattas av miljö- och bygglovsnämnden.

Sektorns ledning består av sektorchef, fem verksamhetschefer, en administrativ chef och kommunens stadsarkitekt. Ledningens huvuduppdrag är att leda och samordna sektorns olika verksamheter och företräder också sektorn i kontakter med andra delar av förvaltningen, förtroendevalda och medborgare.

Arbetsuppgifter

Som chef för samhällsbyggnad har du fokus på medborgarna och leder och utvecklar verksamheten för framtiden utifrån kommunens vision och politiska uppsatta mål. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar till våra medborgare och näringsliv. Planering, styrning och uppföljning är viktiga delar i ditt arbete. Ditt fokus är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra samhällsbyggnadsorganisation, verksamhet och processer i samverkan med interna och externa aktörer.

Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till hela kommunens verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politiker i nämnd som dina chefskollegor i strategiska frågor.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning och dokumenterad, gedigen erfarenhet av samhällsplanering. Du ska ha varit chef i några år, gärna i en större organisation. Det är meriterande med erfarenhet av en politisk styrd organisation. Du har goda kunskaper om ekonomi och du är duktig på att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
Du är en utvecklingsorienterad ledare med god social kompetens, är självständig och har stor integritet. Du tänker strategiskt och ser både till din egen sektor och till kommunens helhet och möjligheter till samverkan med andra sektorer. Du ska ge förutsättningar för att de verksamheter du leder har kunskaper om varandras verksamheter och goda möjligheter till samverkan. Du måste ha en förmåga att prioritera inom och mellan verksamheterna.

Du är en närvarande chef som skapar förutsättningar för god sammanhållning, att uppnå resultat och avsluta påbörjade processer. Som chef för samhällsbyggnad tar du beslut utifrån de mål och den budget som fastställts. Du är strukturerad och initiativrik med god förmåga att leda utvecklingsfrågor och förändringsarbete. Du är öppen, skapar engagemang och delaktighet. Du är en kommunikativ ledare som har förmågan att använda kommunikation som ett strategiskt verktyg för att uppnå sektorns mål.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

 Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2019-04-07

Referensnummer:   A858291

Välkommen att söka genom att:

Kontakt

Kontaktpersoner

Ragnar Lundborg Rekryteringskonsult
Peter Lönn Kommundirektör 
031-724 63 24 peter.lonn@harryda.se
Anders Pettersson Personalchef 

Facklig företrädare

Facklig företrädareNås via kommunens växel 031-724 61 00 (vxl)

Personbedömningar

Här finns dokument att ladda ner vid personbedömning.

Ta mig vidare

Policy

Här kan du läsa mer om Luncons personuppgiftspolicy.

Personuppgiftspolicy