• 2024-03-26
  • Rekrytering

Näringslivschef

Näringslivschef Falkenbergs kommun

Om arbetsplatsen

Välkommen till Falkenbergs kommun! Vi är en tillväxtkommun på attraktiva västkusten, en plats som befinner sig i ständig utveckling. I Falkenbergs kommun arbetar vi enligt visionen ”Vi växer för en hållbar framtid”, med fokus på hållbar tillväxt i hela kommunen. Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad.

Vår kommun ska vara hjärtat i Halland. Här ska människor, föreningar och företag växa i samverkan med varandra. Vi är stolta över vårt goda värdskap och kända för vårt näringslivsklimat. Vi har Hallands bästa läge och vi ska stärka vår position genom ökat samarbete med omvärlden.

Falkenberg ska ha Sveriges bästa näringslivskommun. Det är målet som politikerna har satt för näringslivet i Falkenbergs kommun. Att ha ett starkt näringsliv är en förutsättning för att få en god service och hög välfärd. Under flera år har Falkenberg haft både Hallands och ett av Sveriges bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringsliv, som varje år mäter företagsklimatet i landets 290 kommuner. I årets mätning (2023) placerade sig Falkenberg på 9:e plats. Fantastiskt bra, men både näringsliv och kommun vill och kan mer.

Driv, engagemang och tillsammansskap är något som kännetecknar Falkenberg. Här arbetar kommun och näringsliv tillsammans för att utveckla Falkenberg som plats – en stad där företagdrömmar och jobbmöjligheter kan kombineras med livskvalitet. Kommun och näringsliv har en kontinuerlig dialog för att kunna skapa de bästa förutsättningarna och göra det enklare att vara företagare i Falkenbergs kommun. Tillsammans arbetar vi för att Falkenberg ska bli Sveriges bästa näringslivskommun!

Vi söker nu en näringslivschef som med driv och engagemang vill vara med att fortsätta utveckla näringslivet i Falkenberg och samarbetet mellan näringslivet och kommunen.

Läs mer på vår hemsida: https://falkenbergsnaringsliv.se

Arbetsuppgifter

Som Näringslivschef är ditt uppdrag att leda och driva kommunens näringslivsarbete. Att framgångsrikt kommunicera och implementera kommunens näringslivs- och etableringsstrategi i samarbete med interna och externa aktörer. Det innebär bland annat att utveckla kommunens kontakter och relationer med såväl befintliga som potentiella företag och företagare. På din agenda står nyetableringar, service och tillväxt hos befintliga företag samt samverkan med andra aktörer. Du verkar som en länk mellan företagen och kommunen. I din roll arbetar du nätverkande på lokal och regional nivå med tillväxt- och utvecklingsfrågor. Som näringslivschef tillhör du kommunstyrelsens förvaltning och rapporterar direkt till kommundirektör. Som näringslivschef har du fullt ledningsansvar för verksamhet, ekonomi och personalgrupp på 9 medarbetare. I din roll som chef och ledare ansvarar du för att leda och utveckla näringlivsavdelningen samtidigt som du är en del i helheten såväl Kommunstyrelseförvaltningen som kommunkoncernen i stort.

I Falkenbergs kommun har näringslivsfrågor länge varit viktiga och prioriterade för den politiska ledningen och det finns en målsättning att Falkenberg ska vara Sveriges bästa näringslivskommun. Under många år har det pågått ett utvecklingsarbete inom förbättrat företagsklimat, vilket har lett till att vi idag har ett strukturerat arbetssätt kring dessa frågor där vi mäter, analysera och följer upp vårt utvecklingsarbete och identifiera vägen framåt. Tillsammans med kollegor bidrar du på olika sätt till ett positivt företagsklimat och en hållbar tillväxt i Falkenbergs kommun.

Du är ett stöd till nya och befintliga företag i kommunen och lotsar dem vid kontakter med kommunen gällande till exempel etablerings- och expansionsprocesser och i frågor om tillstånd och lov. Arbetet sker i nära samverkan med kollegor på näringslivsavdelningen och samhällsplaneringsavdelningen, men också med destinationsbolaget och andra verksamheter som berörs, samt med den politiska ledningen. I rollen träffar du våra lokala företag och andra aktörer på marknaden för att hålla dig uppdaterad. Du ansvarar för näringslivsaktiviteter, företagsbesök och information till näringslivet. I din roll som näringslivschef kommer ditt fokus vara att bygga starka relationer med näringslivet och jobba lyhört och innovativt. Att stimulera och stödja nyföretagande, etableringar och investeringar samt arbeta med näringslivets kompetensförsörjningsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med mycket stort intresse för näringslivsfrågor! Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens gärna kopplat till näringslivsfrågor. Du har chefserfarenhet och goda kunskaper om näringsliv och företagande. Erfarenhet från näringslivsutveckling och platsutveckling är meriterande. Verksamheten ingår i en politiskt styrd organisation och det är därför viktigt att du har förståelse för hur kommunal verksamhet fungerar.

Som ledare är du initiativtagande, du skapar och underhåller goda relationer och har förmåga att engagera och inspirera din omgivning. Du tror på det utvecklande ledarskapet, ser arbetsmiljöfrågor och samverkan som viktiga områden och är ett föredöme för dina medarbetare. Du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du kan hantera frågor både på operativa och strategiska nivå. Du har erfarenhet av att framgångsrikt driva förändrings- och utvecklingsprocesser samt att arbeta resultatinriktat. Du är drivande, tydlig i din kommunikation, har ett helhetsperspektiv, utvecklingsvilja och modet att prova nya vägar. Du ser möjligheter i alla uppdrag och idéer som dyker upp och har god förmåga att omsätta strategi till praktisk handling.

Du har god svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är också ett krav då resor förekommer i tjänsten.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en näringslivsinriktad kommun där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som vill bli Falkenbergs nya Näringslivschef och som vill följa med oss på resan mot att skapa Sveriges bästa näringslivskommun!  Varmt välkommen med din ansökan!

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2024-05-14

Referensnummer: 1111

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktpersoner

Rekryteringskonsult Ragnar Lundborg, tel 070-55 190 55, ragnar.lundborg@luncon.se

Kommundirektör Kicki Nordberg, tel 0725- 85 89 80

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kontaktcenter på 0346-88 60 00

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar Falkenbergs kommun med Ragnar Lundborg Consulting AB. Om du vill lämna en förutsättningslös intresseanmälan till tjänsten gör du det via ansökningsknappen nedan.

En formell ansökan till tjänsten skickar du via annonsen på Falkenbergs hemsida, senast den 14 maj 2024.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryteringskonsulten i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.

 

Ansök här