• 2024-06-17
  • Rekrytering

Församlingsherde till Backa församling

Backa pastorat söker Församlingsherde till Backa församling.

Dags för förändring? Är du komministern som vill ta ett steg till och bli ledare eller kyrkoherden/församlingsherden som vill testa något nytt? Välkommen till vår gemenskap. Vi värdesätter relevans, närvaro, tillgänglighet och mångfald. För oss innebär relevans att kyrkan och tron ska betyda och vara meningsfull för alla. Vi strävar efter ett öppet och inkluderande sammanhang, där högt i tak kombineras med varma, nära och omsorgsfulla relationer.

Backa församling ligger på Hisingen i Göteborg och är en av två församlingar i Backa pastorat. Stadsdelen kännetecknas av en mångkulturell befolkning med stora skillnader i de socioekonomiska grupperna, med hyreshus, villor och fina parker i närheten. Här finns skolor, förskolor, äldreboenden, vårdcentraler, köpcentrum och flera mataffärer.

Backa församling har två kyrkor, Backa kyrka och Brunnsbokyrkan med olika karaktär. Det finns ett rikt gudstjänst- och församlingsliv med öppen barnverksamhet, flera körer, samtals- och bönegrupper, diakonala insatser m.m. Gå gärna in och läs mer på vår hemsida.

Backa församling med sitt arbetslag på 12 anställda och många ideella medarbetare söker ny ledare tillika församlingsherde, det vill säga arbetsledande komminister med långtgående delegation.

Som församlingsherde ingår du i pastoratets ledningsgrupp och är kyrkoherdens representant i församlingsrådet. Du har ansvar för verksamhetsledning, budget och visst personalansvar.

Du är engagerad och har en pastoral vision. Vi söker en lyhörd och tydlig arbetsledare, en god organisatör som kan ta självständiga initiativ, samt är noggrann och stresstålig. Erfarenhet av arbetsledning och genomgången ledarskapsutbildning kan vara meriterande. I tjänsten ingår även traditionella prästuppgifter såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Du behöver ha B-körkort och tillgång till egen bil i tjänsten.

Intervjuer sker löpande.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100%.

Uppgifter lämnas av rekryteringskonsult Ragnar Lundborg, tel 070-55 190 55

Sista ansökningsdag: 1 september 2024

Tjänsten söker du via knappen nedan. Vi önskar att du skickar ansökan jämte meritförteckning och referenser.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här