Tillväxtchef

Arbetsplatsbeskrivning

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Som Tillväxtchef har du en central roll i Alingsås utveckling. På den politiska dagordningen 2017 återfinns en ny vision och en ny översiktsplan. Fullmäktige har redan antagit en ny Tillväxtplan för Alingsås kommun där samtliga planer är fullt finansierade. Alingsås kommun befinner sig i ett spännande läge där kommunen krokar arm med näringslivet och bygger en sammanhållen trästad med 400-åriga anor. Som Tillväxtchef har du alla möjligheter att vara med och påverka Alingsås framtida utveckling!

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att kommunens beslutade Tillväxtprogram genomförs och har ett strategiskt ansvar för hur kommunen växer och utvecklas. Ditt ansvarsområde är övergripande samhällsplanering med Alingsås och Alingsåsaren i centrum.

Tillväxtchefen kommer ingå i kommunens strategiska ledningsgrupper och biträder kommunstyrelsen med planerings- och beslutsunderlag i samhällsplaneringsfrågor.

Du kommer ha en nära dialog och samarbete med näringslivet då Alingsås kommun förordar byggherredriven planprocess. Tillsammans med kommunens övriga experter tillser du att omsätta teori till praktik.

Arbetet kräver kunskap och erfarenhet inom samhällsbyggnad, helst ifrån privat sektor, och/eller erfarenhet av Pbl, Lou och övrig tvingande lagstiftning. Kännedom om politiskt styrd verksamhet är meriterande. Som person är du utvecklingsorienterad men har stor integritet. Du uppskattar att jobba fram resultaten i samverkan med många olika grupper internt och externt samt skapar en god atmosfär i de grupper du verkar i. Resultat och affärsmässighet är honnörsord för dig!

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Du har en relevant akademisk utbildning, gärna inom det samhällsbyggnadsområdet, men även andra högskoleutbildningar kan vara av intresse. Du bör ha flerårig ledarerfarenhet, förmåga att arbeta genom kvalificerade och erfarna enhetschefer och medarbetare. Du är van att hantera, koordinera och arbeta med komplicerade utvecklingsfrågor. Du har även arbetat med långsiktig framtidsplanering och har erfarenhet av förhandlingar och större affärer. Kommer du från en ledande roll inom privata näringslivet är det en merit. Du har vana och intresse av att arbeta genom och med samverkan.

Brinnande intresse för samhällsbyggnadsfrågor i kombination med ett affärsmässigt driv och insikt om hur offentlig verksamhet styrs är meriterande. Stor vikt kommer läggas vid din personlighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid
100 %, omgående eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2017-08-30 Referensnummer: A664364

I denna rekrytering samarbetar vi med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon 070-55 190 55. Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 30 augusti. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till tillvaxtchef@luncon.se. All information behandlas konfidentiellt.

Kontaktperson

Susanne Wirdemo

Kommundirektör 0322-616000

 

Ragnar Lundborg

Rekryteringskonsult 070-55 190 55

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel

0322-616000

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.

 

TecNet är en ingenjörsbyrå med ett 30-tal konsulter fördelade på tre kontor. Vi har gedigen erfarenhet och kompetens inom processteknik, rör- och mekanisk konstruktion samt el, automation och instrument. Vi har sedan starten år 2000 fokuserat på skräddarsydda lösningar baserade på kundbehov – vårt engagemang gör skillnaden för ditt projekt.

 

TecNet Nordic AB söker:

 

Regionansvarig Öst/Stockholm

 

TecNet har de senaste 5 åren haft verksamhet i Stockholm. Vi finns idag i mycket trevliga och attraktiva lokaler på Kungsholmen. I dagsläget har kontoret 5 personer verksamma. Vi arbetar idag i huvudsak med energiprojekt i hela landet, för antingen processteknisk industri eller verkstadsindustri. Bland de största kunderna kan nämnas Fortum, Valmet, Siemens, Alstom, Vattenfall. Fortum i Stockholm som är en betydande kund sedan ett antal år där vi arbetar med både stora och mindre projekt. Dessutom tillkommer kommuner med verksamheter som vatten och avlopp och energifrågor. Vi driver våra projekt dels internt på våra kontor, men också ute hos våra kunder.

 

TecNet kan erbjuda en arbetsplats där vi sätter individen och dess kunnande i fokus. Man skall vara nyfiken, lyhörd och engagerad för att lyckas hos oss. Man skall agera professionellt i alla sammanhang. Man skall drivas av att utveckla sig själv, sina medarbetare och våra kunder. TecNet har tack vare sin storlek möjlighet att agera flexibelt och har alltid korta beslutsvägar. Framför allt så har vi kul på jobbet!

 

Vi söker nu en person med fast förankring i projektverksamhet, inom något av våra teknikområden, som vill ta steget att komplettera tekniken med en säljande och ledande roll för kontoret. Du vill bygga vidare på ett växande konsultbolag med stora kunder i Stockholmsområdet. Vårt mål är att öka antal anställda medarbetare till ca 10 medarbetare i ett första steg. Till din hjälp finns väl utvecklad struktur och erfarenhet inom TecNet.

 

Du är civ.ing, högskoleingenjör alternativt har lång erfarenhet ifrån arbetsområdet. Du vill utvecklas och jobba i en koordinerande, planerande roll, men också i uppdrag som projektledare. Du har förmåga att utveckla kundrelationer och att skapa affärer. Du är en initiativtagande och prestigelös ledare; en lagspelare och ett gott stöd för dina kollegor. Du är social, kommunikativ, gillar samarbete och har förmåga att skapa och jobba med många kontaktytor. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är resultat- och målorienterad.

 

I denna rekrytering samarbetar TecNet med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon 070-55 190 55. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till ragnar.lundborg@luncon.se   All information behandlas konfidentiellt.

Aktuellt

Konsult hos Luncon

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som konsult med kvalificerade persondömningar och rekrytering. Du är leg.psykolog eller PTP-psykolog och intresserad av att arbeta som konsult inom arbetslivet. Du har ett starkt engagemang och god lyhördhet. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte.