Sektorchef till sektorn för utbildning och kultur

Kommunjurist

Precis utanför Göteborg hittar du oss; en nyfiken flygplatskommun som växer stadigt. Kommunen står inför en rad spännande satsningar och utvecklingsprojekt; allt ifrån skapandet av Landvetter södra, en ny hållbar stad som ska byggas från grunden för minst 25 000 invånare till en ny politisk organisation, vision och styrmodell för kommunen.

Till enheten för Administration och sekretariat söker vi nu en erfaren kommunjurist.

Enheten ingår i Utvecklingsfunktionen tillsammans med Näringsliv, Kommunikation och Digitalisering. Enheten för Administration och sekretariat är ansvarig för ärendehanteringen till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige samt stöd till den politiska organisationen där fullmäktiges beredningar ingår. Administration och sekretariat är också kommunförvaltningens administrativa stöd. De juridiska frågorna är centrala inom enheten och som kommunjurist har du en viktig roll i att ge stöd till både den politiska organisationen och förvaltningen.

För mer information: http://www.harryda.se

Arbetsuppgifter:Arbetet som kommunjurist innebär att ge intern juridisk konsultation gentemot verksamhet, politik och de kommunala bolagen. Det ingår att upprätta, tolka och granska avtal, göra utredningar, vara kommunens ombud och i övrigt företräda kommunens juridiska intressen. En viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. Rollen är omväxlande och stimulerande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden, även om fokus ligger på offentlig rätt. Du kommer att företräda kommunen i processer i domstol och i förhandlingar av skilda slag. Du kommer att handlägga och föredra ärenden, och även bistå handläggare med råd kring till exempel tjänsteskrivelser.
Du kommer att informera och utbilda i juridiska frågor, samt förmedla uppdrag om extern juridisk konsultation. I rollen ingår också att införliva den kommande dataskyddsförordningen i kommunens arbete. En del av tjänsten består även i att vara stöd till ordföranden på kommunfullmäktiges sammanträden.
Inom enheten finns ytterligare en jurist som du kommer att ha ett nära samarbete med.

Kvalifikationer:Vi söker dig som:
• Har juristexamen och flerårig erfarenhet av självständigt kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig sektor
• Har mycket god kunskap i offentlighets- och sekretesslagstiftning, kommunal- och förvaltningsrätt liksom övriga lagar och regelverk som styr kommunal och offentlig verksamhet
• Har god kännedom och förståelse för civilrättsliga rättsområden såsom avtalsrätt, skadeståndsrätt och fastighetsrätt
• Förmåga att strukturera komplicerade frågeställningar och på ett tydligt sätt kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar såväl muntligt som skriftligt
Det är meriterande med:
• Notarietjänstgöring eller tidigare arbete som kommunjurist

Vi söker dig som är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt, och har förmågan att prioritera utan att ge avkall på noggrannheten. Som person är du prestigelös, med god kommunikations- och samarbetsförmåga och behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Du har ett gott omdöme, förenat med hög integritet. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor, och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:I denna rekrytering samarbetar Härryda Kommun med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på tel 070-55 190 55. Din ansökan ska vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 21 januari 2018. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till jurist@luncon.se.

Anställningsform:Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:Sista ansökningsdag: 2018-01-21

Arbetsgivarens referensnummer: A741354

Upplysningar lämnas av:

Anna Jakobsson
Administrativ chef
Telefon: 031-724 63 09
E-post: anna.jakobsson@harryda.se

Ragnar Lundborg
Rekryteringskonsult
Mobiltelefon: 070-55 190 55

Facklig(a) företrädare
Anna Carlsson
SACO
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)
E-post: anna.carlsson@harryda.se

Jennie Andersson
Vision
Telefon: 031-724 61 00 (vxl)

Landvetter Södra Utveckling AB söker VD

 

Vill du vara med och bygga en hållbar stad från grunden? Mitt i expansiva Västsverige och strax intill Landvetter flygplats ska Landvetter södra växa fram, ett modernt samhälle som präglas av hållbarhet på riktigt, innovativa lösningar och där människan står i centrum.

Det är ingen slump att Härryda kommun planerar att bygga en hållbar stad för minst 25 000 invånare helt från grunden just här. Landvetter södra ligger strategiskt beläget nära Landvetter flygplats som inom några år kommer att ha mer än tredubblat antal arbetstillfällen. Riksväg 40 går rakt igenom kommunen som ingår i den dynamiska Göteborgsregionen där Göteborgs hamn är en viktig motor, tillsammans med ett näringsliv i stark tillväxt och med fokus på teknik och innovationer.

 

Ja, Västsverige växer och med det kommer behovet av nya bostäder. Med Landvetter södra är vi med och tar ansvar för att bygga bort bostadsbristen men vi bygger också en stad som genom smart teknik och innovationer säkerställer att vi skapar ett modernt samhälle som är långsiktigt hållbart långt in i framtiden. Och inte minst, där det mänskliga får stå i centrum. Vi skapar också en internationell stad med direkt närhet till flygplatsen och med attraktivt etableringsläge.

 

 

Kommunfullmäktige i Härryda kommun antog 2014 fyra inriktningsmål som ska styra det kommande arbetet med planering och genomförande. Landvetter södra ska vara den mänskliga, moderna, internationella och innovativa staden. (Ska målen vara med i sin helhet?)

 

Är du vår VD?

I november 2017 bildades bolaget Landvetter Södra Utveckling AB. Bolaget ska vara kommunens drivande strategiska plattform och ha ett samlat ansvar för förverkligandet av Landvetter södra. Ett centralt moment i uppdraget är att utgöra ett dialogforum för kommunen och dess invånare, fastighetsägare, exploatörer och övriga intressenter. Bolaget ska genom ett serviceinriktat arbetssätt och öppenhet bidra till helhetssyn, god samverkan och ett effektivt samarbete med kommunstyrelsen och kommunala enheter.

 

Nu söker vi bolagets vd. Vi söker dig som brinner för innovativ och forskningsdriven samhällsutveckling. Du kommer att ansvara för att bygga relationer med intressenter, forskningsorganisationer, kommunen, näringsliv, leverantörer och samarbetspartners nationellt och internationellt. Du har därför erfarenhet av såväl förhandlingar som att arbeta med externa aktörer.

 

Du rapporterar till den politiskt tillsatta styrelsen och ansvarar för målformulering, strategi och genomförande av beslut som leder till affärsmässig samhällsnytta. I det dagliga arbetet arbetar du operativt med att genomföra projekt och initiera framtida projekt.

 

Du har en akademisk utbildning, flera års relevant erfarenhet av samhällsfrågor i en ledande befattning eller som projektledare. Du har erfarenhet av chefs- och ledarskap med tydliga inslag av samhällsbyggnad samt kommunikationsarbete. Erfarenhet av politiskt styrda organisationer och beslutsprocesser är meriterande. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

 

Vi söker dig som är öppen och kommunikativ, självständig, strukturerad och initiativrik med god förmåga att leda utvecklingsarbete och som ser dialog som ett konstruktivt verktyg. Du är prestigelös i ditt sätt, öppen för att arbeta både strategiskt och operativt samt parallellt med olika uppdrag. Du är också duktig på att skapa engagemang och delaktighet runt dig.

 

Placering i Mölnlycke/Landvetter

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg, 070-55 190 55. Din ansökan ska vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 21 januari 2018. Ansökan och CV skickas till harryda@luncon.se

 

 

TecNet är en ingenjörsbyrå med ett 30-tal konsulter fördelade på tre kontor. Vi har gedigen erfarenhet och kompetens inom processteknik, rör- och mekanisk konstruktion samt el, automation och instrument. Vi har sedan starten år 2000 fokuserat på skräddarsydda lösningar baserade på kundbehov – vårt engagemang gör skillnaden för ditt projekt.

 

TecNet Nordic AB söker:

 

Regionansvarig Öst/Stockholm

 

TecNet har de senaste 5 åren haft verksamhet i Stockholm. Vi finns idag i mycket trevliga och attraktiva lokaler på Kungsholmen. I dagsläget har kontoret 5 personer verksamma. Vi arbetar idag i huvudsak med energiprojekt i hela landet, för antingen processteknisk industri eller verkstadsindustri. Bland de största kunderna kan nämnas Fortum, Valmet, Siemens, Alstom, Vattenfall. Fortum i Stockholm som är en betydande kund sedan ett antal år där vi arbetar med både stora och mindre projekt. Dessutom tillkommer kommuner med verksamheter som vatten och avlopp och energifrågor. Vi driver våra projekt dels internt på våra kontor, men också ute hos våra kunder.

 

TecNet kan erbjuda en arbetsplats där vi sätter individen och dess kunnande i fokus. Man skall vara nyfiken, lyhörd och engagerad för att lyckas hos oss. Man skall agera professionellt i alla sammanhang. Man skall drivas av att utveckla sig själv, sina medarbetare och våra kunder. TecNet har tack vare sin storlek möjlighet att agera flexibelt och har alltid korta beslutsvägar. Framför allt så har vi kul på jobbet!

 

Vi söker nu en person med fast förankring i projektverksamhet, inom något av våra teknikområden, som vill ta steget att komplettera tekniken med en säljande och ledande roll för kontoret. Du vill bygga vidare på ett växande konsultbolag med stora kunder i Stockholmsområdet. Vårt mål är att öka antal anställda medarbetare till ca 10 medarbetare i ett första steg. Till din hjälp finns väl utvecklad struktur och erfarenhet inom TecNet.

 

Du är civ.ing, högskoleingenjör alternativt har lång erfarenhet ifrån arbetsområdet. Du vill utvecklas och jobba i en koordinerande, planerande roll, men också i uppdrag som projektledare. Du har förmåga att utveckla kundrelationer och att skapa affärer. Du är en initiativtagande och prestigelös ledare; en lagspelare och ett gott stöd för dina kollegor. Du är social, kommunikativ, gillar samarbete och har förmåga att skapa och jobba med många kontaktytor. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och är resultat- och målorienterad.

 

I denna rekrytering samarbetar TecNet med Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulten Ragnar Lundborg på telefon 070-55 190 55. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till ragnar.lundborg@luncon.se   All information behandlas konfidentiellt.

Aktuellt

Konsult hos Luncon

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som konsult med kvalificerade persondömningar och rekrytering. Du är leg.psykolog eller PTP-psykolog och intresserad av att arbeta som konsult inom arbetslivet. Du har ett starkt engagemang och god lyhördhet. Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte.