• 2023-07-16
  • Rekrytering

HR-chef – intresseanmälan

Om arbetsplatsen

Välkommen till Falkenbergs kommun! Vi är en tillväxtkommun på attraktiva västkusten, en plats som befinner sig i ständig utveckling. I Falkenbergs kommun arbetar vi enligt visionen ”Vi växer för en hållbar framtid”, med fokus på hållbar tillväxt i hela kommunen. Hos oss kan du göra stor skillnad. Vår kommun ska vara hjärtat i Halland. Här ska människor, föreningar och företag växa i samverkan med varandra. Vi är stolta över vårt goda värdskap och kända för vårt näringslivsklimat. Vi har Hallands bästa läge och vi ska stärka vår position genom ökat samarbete med omvärlden. Tillsammans med våra 3 600 medarbetare kommer du som HR-chef vara en viktig del i att nå våra kommunövergripande mål: utbildning och omsorg med hög kvalitet, ett föredöme inom hållbarhet och trygghet samt vara Sveriges bästa näringslivskommun. Nu söker vi dig som vill leda kommunens HR-arbete och vår HR-avdelning. I Falkenbergs kommun är HR-avdelningen centraliserad, vilket ger dig stor möjlighet att driva HR-frågor som genomsyrar hela organisationen. Avdelningen består av 40 medarbetare fördelade på tre enheter: HR-enheten, löneenheten och bemanningsenheten. Vi stöttar alla kommunens förvaltningar och arbetar aktivt med utvecklingsfrågor.

Arbetsuppgifter

Som HR-chef hos oss har du ett viktigt och spännande uppdrag och det övergripande ansvaret för HR-avdelningen. Du är avdelningschef för HR- avdelningen och enhetschef med personalansvar för HR-enheten, medan löneenheten och bemanningsenheten har egna enhetschefer som är underställda dig. Tillsammans med dina enhetschefer och medarbetare arbetar du utifrån de kommunövergripande målen med att skapa en enad och hållbar HR-avdelning som är effektiv och utvecklande i en god arbetsmiljö. I ditt arbete som HR-chef har du en viktig roll i det kommunövergripande arbetet med HR- och lönefrågor. Du arbetar med övergripande strategiska frågor som gynnar hela kommunen. Det innebär bland annat att:

  • Utveckla och implementera kommunens personalpolitik, lönebildning och HR-strategier
  • Analysera och arbeta för att säkra kommunens behov av personal och kompetens
  • Skapa förutsättningar för kommunens systematiska arbetsmiljöarbete
  • Bidra till att skapa en ledningskultur som främjar utvecklande ledarskap
  • Du är en viktig ambassadör för vår värdegrund: tillsammans, nyfiken och gott bemötande

Kvalifikationer

Du är en strategisk och utvecklande ledare med adekvat högskoleutbildning och du har ett stort engagemang i HR-frågor. Du drivs av ett genuint intresse för människor och motiveras av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet. Du har lång erfarenhet av operativt och strategiskt HR-arbete i en ledande position samt erfarenhet av chefsarbete på ledande nivå i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av att leda chefer. Du har erfarenhet av och förmågan att samverka med politiker, fackliga organisationer och andra aktörer samt är lyhörd och har förståelse för olika perspektiv. För att lyckas i din roll behöver du se helheten och arbeta process-, förändrings-, och utvecklingsorienterat. Du har förmåga att både arbeta styrande, konsultativt och operativt i HR-arbetet. Du är bra på att kommunicera, får med dig andra i beslut och kan omsätta strategi i operativ handling. Du har goda kunskaper i arbetsrätt, har god förhandlingsvana och är van att hantera konflikter och medla i tvister. Som person är du modig, trygg och trivs i att leda i förändring. Du är mål- och resultatorienterad och tycker att samarbete och samverkan mellan olika aktörer är en självklarhet. Du är ett föredöme för andra. Du uttrycker dig väl i tal och skift på svenska, men har även goda kunskaper i engelska. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning är ett krav för tjänsten. B-körkort är ett krav

Mer info

Intervjuomgång ett kommer att hållas under v 39-40 och intervjuomgång två under v 41. I denna rekrytering samarbetar Falkenbergs kommun med Ragnar Lundborg Consulting AB. Om du vill lämna en förutsättningslös intresseanmälan till tjänsten gör du det genom att lämna dina uppgifter/ansökan längre ner här på sidan. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryteringskonsulten i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken. I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.

Omfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tillträde

Tillträde enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

2023-09-10T23:59:00

Antal annonserade arbetstillfällen

1

Kontaktuppgifter

Fackliga företrädare, nås via kommunens kontaktcenter, 0346- 88 60 00

Ragnar Lundborg, rekryteringskonsult, 070-55 190 55

Kicki Nordberg, Kommundirektör, 072-58 58 980

Ansök här