• 2023-03-11
  • Rekrytering

Förvaltningschef Vård och omsorgsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 40 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett uppdrag där du som förvaltningschef leder verksamheten utifrån de politiskt satta målen och utvecklar förvaltningen för framtiden. Du är den naturliga länken mellan vård- och omsorgsnämnd och resten av organisationen. Det innebär att du har ett starkt fokus på att kvalitetssäkra, utveckla och samordna förvaltningen, dess verksamheter och processer. Du arbetar nära avdelningschefer och förvaltningens olika funktioner och har nära samverkan med fackliga företrädare samtidigt som du har ett tydligt invånarfokus och en god förståelse för vad politiken vill åstadkomma. Styrning och ledning samt ekonomisk uppföljning är en viktig del i ditt arbete.

Som förvaltningschef ansvarar du för att verksamheten följer uppsatta mål, arbetar resultatinriktat och bidrar till en fortsatt teknik- och digitaliseringsutveckling i verksamheten. Du ingår i kommunens ledningsgrupp och förväntas därmed också arbeta med hela kommunens verksamhet och utveckling.

I din roll förväntas du kontinuerligt driva förbättringsarbete på förvaltningen. Till din hjälp har du avdelningschefer, enhetschefer och medarbetare som arbetar inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, LSS-verksamhet, verksamhetsstöd samt myndighetsfrågor.

Ledarskapet i Alingsås kommun ska genomsyras av ett tydligt, aktivt och närvarande ledarskap. Chefer i vår organisation förväntas utveckla chefskompetenser och en ledarstil som präglas av ett utvecklande ledarskap. Det innebär att vi är föredömen som tar ansvar och är förebilder utifrån vår värdegrund. Vi visar personlig omtanke genom att ge stöd och konfrontera, samt skapar inspiration och motivation genom att uppmuntra till delaktighet och kreativitet. För att främja det ledarskap som Alingsås kommun tagit ställning för genomför alla kommunens chefer ledarutvecklingsprogrammet som förutom exempelvis Utvecklande ledarskap innehåller både förvaltnings- och kommunspecifika ledardagar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning och flera års chefserfarenhet inom verksamhetsområdet. Du kommer att samarbeta med andra förvaltningar och kommunala bolag samtidigt som du har ett tydligt invånarfokus och en god förståelse för vad politiken vill åstadkomma. Därför ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av hur en politiskt styrd organisation och dess beslutsprocesser inklusive facklig samverkan fungerar.

Vi söker en erfaren, utvecklingsinriktad och kommunikativ ledare som är van att leda verksamheter i förändring. Som ledare är det viktigt att du är modig och vågar ta beslut. Du har helhetstänket, är prestigelös och väl förtrogen med verksamhetsområdet. Uppdraget ställer krav på integritet och handlingskraft.

Vi vill att du uppvisar strategisk ledningsförmåga och har erfarenhet av att leda andra chefer. Att visa stor tillit till chefer och medarbetares förmåga och kunskap är naturligt för dig.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning inom kompetensområdet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Alingsås kommun med Ragnar Lundborg Consulting AB. Vid frågor är du välkommen att rekryteringskonsult Ragnar Lundborg på 070-55 190 55.

Din ansökan skall vara Lundborg Consulting tillhanda senast den 14 april. För att söka tjänsten skickar du din ansökan och ditt CV till alingsas@luncon.se

Referensnummer: A1208560

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Maria Standar, Kommundirektör, maria.standar@alingsas.se

Ragnar Lundborg, Rekryteringskonsult, ragnar.lundborg@luncon.se , tel. 070-55 190 55

Övrigt

Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Eftersom urval och intervjuer sker löpande vill vi ha din ansökan snarast möjligt.

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.